Menu
EUR
Ik ga op vakantie en laat thuis...

Ik ga op vakantie en laat thuis...

Door: +OmnimaticBVOisterwijk Reacties: 0

 

Tips die je helpen om het risico op een inbraak te beperken tot een minimum. 

- Zorg dat je lampen automatisch aan en uit gaan. Dit zorgt er voor dat het lijkt alsof je thuis bent. Onze Philips Hue lampen kunnen zo ingesteld worden dat je ze zelf via het internet vanaf het strand kunt bedienen. Ze kunnen ook aangestuurd worden om op automatisch op bepaalde tijden aan en uit te gaan of bijvoorbeeld op basis van de zonsondergang en zonsopgang.

 

- De prettigste manier om je huis te beveiligen terwijl je op vakantie bent, is door middel van bijvoorbeeld de Nest Cam (camera). Deze kan je geruststellen, want je ziet precies hoe je huis er bij staat. Bewegingssensoren kunnen prettig zijn op ramen of deuren die je niet met een camera kunt overzien.

 

- Wanneer je huis is voorzien van de Nest protect brand- en koolmonoxide melder, kun je snel actie ondernemen wanneer er bijvoorbeeld een elektriciteitskabel doorbrandt.

 

- Het gebeurt hoogstwaarschijnlijk ook dat er wel eens iemand bij je aan de voordeur belt. De Ring deurbel kan een foto maken van iedere persoon die aanbelt. Maar kan ook automatisch een video opname maken van de persoon die voor de deur staat (voor de opname functie heb je wel een abonnement bij Ring nodig).

 

- En last but not least: Je weet dat je gras gemaaid wordt door je robotgrasmaaier terwijl jij op vakantie bent, en dat je dus niet meteen in je tuin aan de gang hoeft na terugkomst; hoe relaxed is dat!

 

Let op: voor sommige van bovengenoemde diensten heb je een dataverbinding nodig, deze kan kostbaar zijn in het buitenland.

 

Verstandig om ook even bij stil te staan

-----------------------

Om te beginnen is het erg belangrijk om niet via Facebook of Instagram met de hele wereld te delen dat je ergens ver weg op vakantie bent. Dan weten de inbrekers namelijk ook dat jij niet snel thuis zult zijn. Als je foto's van je vakantie wel op social media wilt zetten, zorg dan in ieder geval dat de locatie staat uitgeschakeld. Dan kun je tenminste de illusie nog wekken dat je de foto's thuis op je social media geplaatst hebt.

 

Wek de indruk dat je gewoon thuis bent, vraag of de buren regelmatig de brievenbus legen, en even kijken of er niets raars te zien is. Vraag ze om af en toe de gordijnen open of dicht te doen zodat onduidelijk is of je weg bent.


 

Meer informatie, check onderstaande artikel 

burgernet samen voor een veilige buurt

 

Inbrekers gaan niet met vakantie

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite www.politie.nl helpt u hierbij.

En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

 

Wat kunt u doen?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning.

 

Burenkaart 

Vul daarnaast samen met uw buren de burenkaart in. U vindt deze op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Uw buren weten dan waar u te bereiken bent en kunnen een oogje in het zeil houden. Bij glasgerinkel of gestommel in uw huis terwijl u op vakantie bent, kunnen zij direct 112 bellen. Ook kunnen ze uw huis een bewoonde indruk geven. Doe alsof u thuis bent! Zo vergroot u uw kans op een inbraakvrije meivakantie.

 

Website

Meer informatie over het voorkomen van woninginbraak vindt u op www.politie.nlin het menu Thema's. Daar staan ook filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. Daarnaast ziet u in het menu Misdaad in kaart waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.

 

Wat doet de politie?

De politie doet meer dan we hier kunnen opsommen. Maar naast voorlichting geven over preventie zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werken we veel samen met burgers en zetten we onder meer Burgernet in. Ook plegen we nazorg aan slachtoffers van woninginbraak: we bellen hen terug binnen twee weken na hun aangifte om ze te informeren over de voortgang van hun zaak. En uiteraard sporen we inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt.

 

112 bellen helpt!

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat zij de verdachte direct kunnen aanhouden. Mede dankzij meldingen van burgers daalt het aantal woninginbraken de laatste jaren. Steeds meer mensen zijn lid van Burgernet en buurtpreventiegroepen.

 

Pas op voor insluipers

Bij warm weer zorgen open ramen en deuren voor verkoeling. Maar een inbreker weet dat ook. Hij iet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op!

 

buurtwacht logo 

 

 

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheidwww.burgernet.nl  –  0900-8844

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!