• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

DigitalSTROM

Al meer dan een eeuw hebben we elektriciteit in onze woning. Het is de hoogste tijd dat we deze eindelijk ook op een eenvoudige, intelligente wijze gebruiken – voor toepassingen die onze woon- en levenskwaliteit rechtstreeks ten goed komen.

Hightech dient de mens

Computers waren dertig jaar geleden nog groot, onhandig en verre van intuitief te bedienen. Korter geleden waren smartphones en tablets in opkomst, die in hun eenvoud voor een nieuwe vorm van gebruikersgemak zorgden. De vooruitgang begint nu pas echt. In de toekomst worden comupters steeds ergonomischer en zels onzichtbaar.

Met digitalSTROM is de toekomst al begonnen. Want met een digitalSTROM-systeem rust je je huis verder uit met een intelligent netwerk van computers. Volledig op de achtergrond en onzichtbaar. Nog spectaculairder dan de hardware zijn de talloze mogelijkheden voor automatisering en de eenvoudige manier waarop je dit kunt toepassen.

Centraal aangestuurd, decentraal intelligent

Via de bestaande stroomleidingen worden gegevens en besturingsberichten in twee richtingen met alle aangesloten elektrische apparaten uitgewisseld. De gegevens worden snel uitgewisseld tussen de digitalSTROM-server en de slimme klemmen die zich bevinden in de drukknoppen, de verlichting en de apparaten. De server vormt de koppeling naar internet.

Deze server wordt op een DIN-rail in de meterkast gemonteerd. Het is een op Linux gebaseerde, stroombesparende computer, waarom serverapps en centrale instellingen zijn opgeslagen. De server wordt via de router van je internetprovider met internet verbonden.

Intelligentie op klein formaat

Het ziet er uit als een kroonsteen maar het is een microcomputer. Schakelaar, dimmer, moterbesturing, computer, gegevensopslag en netwerkadapter in één. Elk elektrisch apparaat krijgt één van deze "kroonsteentjes" toegewezen. Aan de buitenkant hebben ze verschillende kleuren, aan de binnenkant verschillen ze in hardware en software. 

Je zonnenscherm haalt het weerbericht van internet

DigitalSTROM haalt zelf de informatie die het nodig heeft van internet om je huis goed te kunnen besturen.
Naast weersvoorspelling worden ook andere gegevens opgevraagd, zoals bijvoorbeeld de tijden van zonsopkomst, zonsondergang en de temperatuur.

Een toekomstbestendig systeem

De keuze voor digitalSTROM is een keuze voor vrijheid. Van oorsprong is digitalSTROM open voor alle typen schakelaars, lampen en elektronische apparaten. Ook maakt digitalSTROM gebruik van een OpenAPI, wat inhoud dat programeurs actief software en hardware kunenn ontwikkelen om het systeem mee te laten groeien met toekomstige ontwikkelingen. Op basis van je bestaande bekabeling.

Geen producten gevonden...