Menu
EUR
De eerste Segway Navimow i108e test (maart 2024)

De eerste Segway Navimow i108e test (maart 2024)

Door: +omnimaticbv Reacties: 0

Als eerste segway navimow dealer in Nederland (sinds 2022) hadden wij de beta machine van Segway Navimow i108e te leen om te kijken wat we er van vonden. We zijn enorm enthousiast over wat we zien bij deze maaier. Een mooi maairesultaat, goede softwarematige functies en de RTK+visie (ELFS) zorgt voor vertrouwen in deze maaier. Het is geen vervanger voor de H-serie omdat deze maaier niet zo krachtig is maar een erg goede toevoeging aan het assortiment.

De installatie gaat vanzelf, maar dient wel gecontroleerd te worden door de gebruiker. Je loopt dus net als bij de H-serie achter de maaier aan bij het inmeten van de Tuin. Het feit dat de maaier de eerste stap zelf doet is een gimmick en ziet er cool uit maar is geen killer feature...

De toekomst van tuinonderhoud heeft een nieuwe wending genomen met de Segway Navimow i108e, een hypermoderne robotmaaier die het gazononderhoud gaat veranderen. Deze nieuwste toevoeging aan de familie van slimme tuinapparaten van het merk Segway combineert geavanceerde technologie met gebruiksgemak, waardoor het onderhouden van een perfect gazon eenvoudiger wordt dan ooit tevoren. In deze blog duiken we dieper in wat de Segway Navimow i108e zo bijzonder maakt en hoe het jouw tuinonderhoud kan transformeren.

Innovatieve Technologie

De Segway Navimow i108e staat bol van de technologische innovaties. Een van de meest opvallende kenmerken is het Visie / GPS-gestuurde navigatiesysteem. In tegenstelling tot traditionele robotmaaiers die zich vaak beperken tot het volgen van een begrenzingsdraad, maakt de Navimow gebruik van Visie / GPS-navigatie om zich met precisie over je gazon te verplaatsen. Momenteel wordt er wanneer je over GPS maaiers praat vaak gesproken over RTK (Real time Kinematic).

RTK staat voor Real Time Kinematic. Een veelvoorkomend acroniem voor deze speciale GPS-toepassing is RTOTF of Real Time On The Fly. RTK is een speciale vorm van DGPS. Bij DGPS wordt alleen gebruikgemaakt van gecodeerde informatie van de satellietsignalen, bij RTK wordt de fase van de satellietsignalen gebruikt, waarop deze codes zijn gemoduleerd. De resolutie van deze fase is in de orde van 20 centimeter en kan worden gemeten met een nauwkeurigheid van 1/100e, dus 2 millimeter. Op deze manier wordt dus de nauwkeurigheid van plaatsbepaling ten opzichte van DGPS nog eens met zo'n factor 10 tot 100 verhoogd. (Bron: Wikipedia)
 

Segway Navimow doet het anders

 
Segway werkt op basis van RTK maar heeft er zijn eigen sausje over heen gegoten. De Segway is niet alleen voorzien van GPS ontvangers maar ook van Galileo, GLONAS, Beidou. Deze zijn niet allemaal geactiveerd maar wel aanwezig mocht het nodig zijn. Daarnaast werkt de Segway Navimow met niet 2 maar 3 ontvangers die samen de door Segway gepatenteerde ELFS technologie vormen.
 
De i108e werkt op basis van RTK & Visie (ELFS), de camera zit standaard ingebouwd en ziet waar het gras gemaaid moet worden. 

Dit betekent niet alleen dat de installatie veel eenvoudiger is, omdat er geen begrenzingsdraad geïnstalleerd hoeft te worden, maar ook dat de maaier efficiënter en met meer precisie kan werken.

Heb je de maaier uitgepakt en op is ie klaar om te gaan, dan zal deze nadat de maaier gekoppeld is aan je telefoon vanzelf een eertste ronde gaan rijden. Vervolgens loop jij er achteraan om te controleren of de grenzen overal goed in de plattegrond staan. Heb je dit gedaan dan ben je klaar met de installatie. 

Slimme Functies

De Navimow i108e zit vol met slimme functies die het leven van de gebruiker gemakkelijker maken. Via de bijbehorende app kunnen gebruikers de maaier volledig beheren en monitoren. Je kunt maaiprogramma's instellen, de voortgang in real-time volgen en zelfs de maaier besturen (4G module nodig wanneer er geen wifi is), alles vanaf je smartphone. Bovendien is de Navimow uitgerust met diverse sensoren die obstakels detecteren en vermijden, waardoor hij zelfstandig en veilig kan opereren zonder toezicht.

i108e test

Duurzaamheid en Efficiëntie

De Segway Navimow i108e is niet alleen slim, maar ook duurzaam en efficiënt. De maaier is ontworpen om energiezuinig te werken, met een batterij die lang meegaat en snel oplaadt. Dit zorgt ervoor dat hij grote gazons kan onderhouden (tot maximaal 800m2). Daarnaast biedt de Navimow een mulchfunctie, die het gemaaide gras fijnhakt en terug op het gazon verspreidt, waardoor het als natuurlijke meststof dient en de gezondheid van het gazon verbetert.

Conclusie

De Segway Navimow i108e vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van tuinonderhoud. Met zijn geavanceerde GPS-navigatie, slimme functies, en duurzame ontwerp, biedt deze robotmaaier een ongeëvenaarde combinatie van gemak, efficiëntie, en technologische innovatie. Voor diegenen die hun gazononderhoud naar een hoger niveau willen tillen, is de Segway Navimow i108e een investering die de moeite waard is. Of je nu een tech-liefhebber bent of iemand die gewoon meer tijd wil besteden aan genieten van je tuin in plaats van het te onderhouden, de Navimow i108e is de perfecte oplossing voor een moeiteloos prachtig gazon.

 

Waarom zou ik een Segway Navimow H-serie kopen in plaats van een i-Serie

  • aantal m2 is meer dan de maximale 800m2 (H-serie is er voor tuinen tot 3000m2)
  • de maximale hellingsgraad is 45% (H) ten opzichte van 30% (i)
  • de maaibreedte is 21cm (H) ten opzichte van 18cm (i)
  • er is behoefte aan een maaier die ook 's nachts maait (de i-serie kan niet alleen op GPS rijden, de H-serie wel)
  • momenteel lijkt het er op dat de i serie niet met staptegels overweg kan, de H serie kan dit wel.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!