Menu
EUR
Automatisering in je tuin, een oplossing voor je (groene) gras en planten.

Automatisering in je tuin, een oplossing voor je (groene) gras en planten.

Door: +OmnimaticBVOisterwijk Reacties: 0

De zomer is in volle gang. 

Al twee jaar op een rij is het in de zomer onverwacht droger dan eigenlijk goed is voor plant en gazon. Helaas is de verwachting dat dit past bij een veranderend klimaat en we dus waarschijnlijk in de toekomst vaker te maken zullen hebben met droogte in de tuin. De vraag die we in dit blog gaan beantwoorden is wat je kunt doen met automatisering om te zorgen dat zowel je gras als je planten in goede staat blijven.

Hoe kun je droogte tegengaan?

Geel gras en half verwelkte planten zijn geen leuk aangezicht; dit is gelukkig makkelijk te voorkomen met een tuincomputer als bijvoorbeeld de Eve Aqua

droog gras

Wat doet de Eve Aqua?

De Eve Aqua is een product van het bedrijf Eve en wordt ook wel een slimme water controller genoemd.

Het voordeel van dit product is dat het volledig autonoom werkt nadat deze is geïnstalleerd. Dit kan echter alleen via een Apple apparaat omdat dit product eigenlijk alleen is ontwikkeld voor het Apple Homekit Platform. 

Wanneer de installatie gedaan is, werkt de Eve Aqua via het door jou ingestelde schema. Eenvoudig en altijd volgens jouw planning. Ook als je er niet bent zal het ingestelde programma vanzelf draaien. Natuurlijk moet de watertoevoer wel open staan.

Wanneer je in het bezit bent van een Apple TV of Apple HomePod, kunnen je producten (mits deze verbonden zijn met internet) ook op afstand bediend worden. 

eve aqua planning in app

Naast vocht is er ook onderhoud nodig

De term snoeien is bloeien is bij velen bekend. Wanneer je planten voedt met vocht en voeding (kunstmest) en daarnaast ook regelmatig en in de juiste periode snoeit zul je zien dat je tuin het goed doet. Ook als het droog is. 

Met gras is het precies hetzelfde. Wanneer je gras regelmatig gemaaid wordt en het gemaaide gras (mulchen) tussen de rest van het gras valt, zal je gras automatisch gevoed worden. Dit zorgt dus voor een goed gevoed grasveld. Natuurlijk is op het juiste moment een keer bemesten of met kalk strooien ook van groot belang om je veld goed te laten blijven.

Mijn Robomow niet laten rijden als ik sproei?

Door het gewicht van de Robomow RC en RS is het verstandig deze niet te laten rijden als je gras nat is; deze maaiers drukken te zwaar op het natte gras en de maaier en het mes slijten hier harder van.

Om te voorkomen dat de maaier gaat rijden terwijl het regent zijn de Robomow RC en RS beide voorzien van een regensensor.

Wat doet de regensensor (model RC & RS) van de Robomow dan?

Deze sensor meet 3 keer binnen een aantal minuten of er druppels water op de maaier blijven liggen. Is dit bij alle drie het geval dan zal de maaier niet uitrijden. Was de maaier al aan het maaien, dan gaat deze terug naar zijn basis. 

De Robomow RX is de lichtste van de drie maaiers en kan gewoon maaien wanneer het regent. Deze maaier is hiervoor ontworpen. Laat je de maaier vooral in nat weer maaien dan dien je deze wel vaker schoon te maken. 

De Robomow 2.0 App en Robohome.

De nieuwe Robomow 2.0 app is allereerst makkelijker in bediening dan zijn voorganger. Ook heeft deze app een functie welke niet beschikbaar was in de oude app en welke te maken heeft met het rijden in de regen. Namelijk de mogelijkheid om aan te geven dat de maaier in zijn huisje staat.

Wanneer de maaier in zijn huis staat kan hij geen regen meten en zal dus altijd uit gaan rijden. Ook als het regent. Dit was een veel voorkomend iets en zorgde bij gebruikers voor onduidelijkheid over de werking van de regensensor. Nu kun je in de App aangeven of de robotgrasmaaier zich in een Robohome bevind. De maaier zal uitrijden en dan pas voor het eerst meten of het regent.

De Robomow RX zal ten alle tijden uitrijden omdat deze geen regensensor heeft.

Wat kunnen wij je bieden vanuit Omnimatic

Wil je advies, ben je bezig met de aanleg van je tuin of wil je automatisering toepassen in je tuin? Neem dan contact met ons op. Wij zijn specialist op het gebied van tuinautomatisering en kunnen je Robomow robotgrasmaaier, je Eve Aqua maar ook je Philips Hue buitenverlichting met elkaar laten samenwerken.

Wij denken mee van concept tot uitwerking, leveren de producten en gaan naast je zitten om samen de app te installeren. Van tekening tot het bedienen van je besproeiing vanuit je eigen hangmat (thuis of vanaf je vakantieadres) wij ontzorgen je volledig en de handleiding is eigenlijk niet meer nodig.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!