Menu
EUR
Beste robotmaaiers voor een groot gazon?

Beste robotmaaiers voor een groot gazon?

Door: Bas Driessen Reacties: 0

Ben je op zoek naar robotmaaiers die geschikt zijn voor een groot gazon? Een robotmaaier neemt werk uit handen en zeker bij een groot gazon werp het apparaat zijn vruchten af. Je wilt je gazon goed bijhouden maar hoe groter het gazon is hoe lastiger het wordt om dit zelf te doen. Een robotmaaier biedt de oplossing door het gazon automatisch voor je te maaien. Robotmaaiers maaien het grote gazon op dezelfde hoogte en werken zoveel mogelijk in strakke lijnen waardoor jouw gazon altijd een strakke uitstraling heeft. Kwalitatieve robotmaaiers zijn voorzien van sensoren waardoor ze stoppen bij gevaar of obstakels. Zo vormen kwalitatieve robotmaaiers geen gevaar voor spelende kinderen en huisdieren.

Waar moet je op letten bij robotmaaiers voor een groot gazon

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een robotmaaier voor een groot gazon. Een aantal factoren die erg belangrijk zijn bij het kiezen van een robot grasmaaier zijn:

  • Het bereik van de robotmaaier
  • De installatie van de robotmaaier
  • Het terrein dat gemaaid moet worden
  • Gebruiksgemak van de robotmaaier
  • Geluidsniveau van de robotmaaier
  • Maximale hellingshoek van de robotmaaier

Verschillende soorten robotmaaiers voor een groot gazon

Het belangrijkste bij het kiezen van jouw robotmaaier is het bereik. Je wilt natuurlijk dat jouw robotmaaier wel tot de randen of tot het einde van je gazon komt. Je kunt robotmaaiers vinden voor oppervlaktes tussen de 300m2 en 4.000m2. Zo kan je kiezen voor de kwalitatieve robotmaaier RK 4000 Pro met een maximum bereik van 4.000m2 of een robotmaaier RT 300 met een maximum bereik van 300m2.

Binnen de robotmaaiers zijn er 2 verschillende soorten. Robot grasmaaiers met perimeterdraad en robotmaaiers zonder draad. Robotmaaiers zonder draad zijn makkelijk te installeren omdat er geen draad rondom het gazon/terrein gezet hoeft te worden. Het installeren van een perimeterdraad rondom een groot gazon kan erg veel werk zijn. Dit hoeft maar eenmalig te gebeuren maar het perimeterdraad kan beschadigen en vervangen moeten worden indien er grote veranderingen plaatsvinden op het gazon. Hierdoor kan je alsnog extra tijd en geld kwijt zijn aan het onderhoud hiervan.

Kwalitatieve robot grasmaaiers zonder draad zijn de robot maaiers van Segway. Zo kan je kiezen voor de Segway Navimow H3000E die tot 3.000m2 gaat of voor de Segway Navimow H1500E met een maximum bereik van 1.500m2. De robotmaaiers maken weinig geluid waardoor je ze nauwelijks opmerkt. Komt de robotmaaier plotseling bij jou, iemand anders of je huisdieren? Dan stopt de robot grasmaaier op tijd om elke vorm van gevaar te voorkomen. Hierdoor kunnen kinderen of huisdieren zonder zorgen buiten spelen zonder dat je de robotmaaier stil hoeft te leggen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!