Menu
EUR
De Sonos Era 100 en Era 300, een flinke upgrade

De Sonos Era 100 en Era 300, een flinke upgrade

Door: Omnimatic BV Reacties: 0

Sonos lanceert twee nieuwe draadloze luidsprekers.

De Era 100 vervangt de populaire Sonos One en kan worden gezien als een flinke upgrade. De Era 300 is echter een compleet nieuw apparaat. Sonos voert ook enkele verrassende aanpassingen door aan zijn ecosysteem, waaronder een nauwere samenwerking met Apple en een nieuwe Android-vriendelijke Trueplay. Het is opvallend dat de nieuwste generatie Sonos-apparaten spraakbesturing ondersteunt, google doet echter niet meer mee. Momenteel is het alleen Amazon's Alexa of Sonos eigen spraaksturing.

Dankzij een nieuw ontwerp met zes luidsprekers die in verschillende richtingen wijzen, kan de Era 300 muziek en filmsgeluid ruimer in de kamer laten klinken. De nieuwe Sonos-luidspreker kan daardoor ruimtelijke audio of muziek in Dolby Atmos-formaat afspelen zoals het bedoeld is. Het merk gaat actief de concurrentie aan met de onlangs vernieuwde Homepod van Apple, die ook sterk inzet op surroundgeluid.

De Era 300 is duidelijk anders dan de andere Sonos-apparaten

Met een wat ongebruikelijke vorm die meer afgerond en dunner is in het midden. De behuizing verbergt onder meer een tweeter in een hoorn aan de bovenkant en extra woofers aan de zijkanten. Voor het eerst zijn de nieuwe luidsprekers niet verlijmd maar met schroeven in elkaar gezet om reparatie eenvoudiger te maken, aldus Sonos.

De Era 300 betekent ook iets nieuws voor het tv-geluid bij het Amerikaanse merk. Gecombineerd met een Sonos Arc is het voor het eerst mogelijk om volledig surroundgeluid inclusief Atmos-kanalen achteraan te ervaren. Hiervoor moet je twee Era 300's instellen als speakers achteraan in de kamer. Elke Era 300 neemt dan drie kanalen voor zijn rekening: surround, surroundachter en een hoogtekanaal.

Met een Arc eindig je zo met een 7.1.4-opstelling, zegt Sonos. Op een evenement in Amsterdam werden enkele demo's getoond, waaronder een clip van 'Top Gun: Maverick', waarbij direct geplaatste geluiden goed te horen waren. Je kunt dit bij ons op afspraak live komen ervaren. 

sonos era plaatsing atmos

De Era 100 lijkt op het eerste gezicht meer op een conventionele update in vergelijking met de Era 300. Toch is het onderliggende ontwerp ook aangepakt. De grote vernieuwing is het gebruik van twee tweeters die onder een verschillende hoek gemonteerd zijn. Elke tweeter speelt één kanaal af. Hierdoor zou de kleine speaker een beter stereobeeld neerzetten dan de Sonos One, aldus Sonos.

Combineer voor een echte bioscoop ervaring. 

Als je twee Era 100's combineert tot een stereopaar, zal elke luidspreker alleen het linker- of rechterkanaal afspelen. Ook de woofer in de Era 100 is een kwart groter dan voorheen. Van veraf lijkt de Era 100 nog sterk op de Sonos One, maar van dichtbij ziet het er merkbaar anders uit. De speaker is nog steeds een kleine cilinder, maar het is wel iets hoger geworden.

sonos era 300 zwart paar

De Era 100's klinken vooral voller en warmer dan de Sonos One. 

Zowel de Sonos Era 100 als de Era 300 hebben beide de mogelijkheid om de microfoon fysiek uit te zetten. Hierdoor is de SL variant vooralsnog overbodig en kan iedere gebruiker er voor kiezen wel of geen microfoons te gebruiken. Wanneer je de schakelaar omzet krijgen de microfoons in de speaker geen stroom meer en kunnen dus ook niet werken.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!