Menu
EUR
Eerste kennismaking met Savant Home

Eerste kennismaking met Savant Home

Door: +OmnimaticBVOisterwijk Reacties: 0

De Savant Home is de nieuwe afstandsbediening waarmee je vanuit je stoel je huis kunt bedienen. Nou... dat kan nog niet helemaal maar dat is dan ook zeer waarschijnlijk de reden waarom de Savant Home nog niet leverbaar is in Nederland / Europa. 

Wat maakt Savant een must have? De belofte is om met de afstandsbediening je huis te bedienen. Denk hierbij aan het met één druk op de knop de juiste scene kiezen voor bijvoorbeeld een filmavond, een relax avond met een lekker muziekje of natuurlijk eenvoudig alles uitzetten omdat je gaat slapen of weggaat. De Savant Home biedt overigens ook een APP waarmee je de bediening kunt doen. 
 

Savant Home afstandsbediening sonos

Hoe werkt het?

In mijn geval heb ik de afstandsbediening geplaatst in de woonkamer. Hier heb ik een een Sonos surround opstelling bij de TV, Apple TV en natuurlijk mijn Philips TV. Vervolgens zijn er nog twee additionele kamers waar Sonos speakers staan.

De Savant biedt hier nu de mogelijkheid om met de afstandsbediening of natuurlijk met de app op de iPhone de Apple TV aan te zetten of de Sonos te bedienen. Wat opvalt is dat de Sonos integratie ver gaat. Je ziet op het zeer mooie touchscreen het albumhoesje en je kunt hier kiezen uit je playlist, je favorieten, of recent afgespeelde muziek. De scene functie maakt het natuurlijk interessant. Door het kiezen van de juiste scene zet je direct je apparaten in de juiste stand. Het maken van een scene doe je eenvoudig. Je stelt alles in voor bijvoorbeeld een film avond en slaat deze instelling dan op als "movie night" zoals ik gedaan heb. 

Het blijft nog even wennen maar ook via diverse spraak commando's kun je de bediening doen. Denk hierbij aan "play music", "Apple TV", "Movie Night" etc.

 

Is dit het dan?

Voor nu wel. Savant is echter een bedrijf, opgericht in Amerika in 2005, met een mooie historie op het gebied van huisautomatisering voor de luxere huizen, schepen etc. Met de Savant Home komt dit nu beschikbaar voor een prijs vanaf 499,- dollar. Savant biedt integratie met 380.000 producten waardoor je mag verwachten dat bij een introductie in Nederland ze ook producten als een Horizon of Digitenne ondersteunen. Op dit moment ondersteunen ze namelijk alleen nog de Ziggo's van Amerika, wat het product beperkt maakt voor gebruik in Nederland.

savant home sonos afstandsbediening playlist sonos

 

Nog een aantal FAQ's

Savant Home versus Savant Pro

De Savant Home is de instap naar het bedienen van je hele huis. De home biedt de mogelijkheid om je entertainment en je lichten te bedienen. Savant Pro biedt je de mogelijkheid om je huis te bedienen van je gordijnen, lampen, beveiliging, verwarming en meer.

Welke producten kun je koppelen met de Savant Home?
Savant geeft op zijn website een overzicht

Wat zit er in de doos en hoe installeer je het?
Bekijk hier in een korte film hoe je de Savant Home installeert

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!