Menu
EUR
Hoe werkt een robotmaaier zonder draad?

Hoe werkt een robotmaaier zonder draad?

Door: Bas Driessen Reacties: 0

De ontwikkeling van robotmaaiers gaat in een snel tempo. Voorheen waren de 'klassieke' robotmaaiers voorzien van een zogenoemd perimeterdraad. Met dat draad kan je het maaiterrein van de robotmaaier afzetten zodat de robot weet waar het gras stopt. Maar hoe werkt dan een robotmaaier zonder draad? De robotmaaier zonder draad heeft ingebouwde speciale gras sensoren die herkennen waar het gras stopt om de robotmaaier op tijd te laten bij sturen/keren.
De maaizones dienen in de app ingesteld te worden bij het eerste gebruik. Met een joystick in de app wordt de robotmaaier rond het gewenste maaigebied geleid. Daarna kan in de app aangegeven worden waar de robotmaaier zonder draad niet overheen mag. Ook kan in de app bepaald worden hoe laag het gras gemaaid dient te worden. Hierdoor kan je de robotmaaier het gras korter laten maaien bij veel vochtigheid of langer laten bij droogte.

Voor- en nadelen van een robotmaaier zonder draad?

Een robotmaaier zonder draad komt met zowel voordelen als nadelen. Hieronder sommen we zowel de voor- en nadelen voor je op zodat je zelf de afweging kan maken tussen een robotmaaier zonder of met draad.

Voordelen van de robotmaaier zonder draad:

  • Eenvoudige installatie, opgeladen is de robotmaaier klaar om te maaien!
  • Extra stil met minder dan 54 decibel geluid.
  • Makkelijk te onderhouden waardoor je meer tijd overhoudt.
  • De virtuele randen en andere maai- opties zijn eenvoudig aan te passen via de app.

Nadelen van de robotmaaier zonder draad:

  • Nauwkeurig tussen de 5 en 7 centimeter.
  • Aanschafprijs van de robotmaaier is duurder dan robotmaaier met draad. Hierbij zijn de kosten voor de draad niet meegenomen. Tel je deze kosten (en installatie) daarbij op dan is de robotmaaier zonder draad meestal goedkoper. 

Verschillende soorten robotmaaiers zonder draad

Segway is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteitsproducten. Met de keuze mogelijkheid uit verschillende modellen kun je kiezen voor een robotmaaier die past bij de grootte van jouw tuin of terrein. Zo hebben ze de Segway Navimow H500E op de markt gebracht met een maai oppervlakte tot 500m2. Voor grotere stukken gazon kan je dus beter voor een grotere robotmaaier kiezen. Zo is de Segway Navimow H3000E geschikt voor landschap tot wel 3000m2. Hoe groter het te maaien gazon, tuin of terrein is hoe meer voordeel je kan doen met een robotmaaier zonder draad. Robotmaaiers zonder draad hebben minder onderhoud nodig. Zo hoef je de perimeterdraad nooit te vervangen bij beschadigingen of grote aanpassingen aan het terrein. Je bespaart jezelf daarmee niet alleen een hoop moeite maar ook het geld voor een kapotte draad kit om waarmee je het perimeterdraad kan repareren.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!