Menu
EUR
Robomow RC en Robomow RX in een nieuw jasje

Robomow RC en Robomow RX in een nieuw jasje

Door: +OmnimaticBVOisterwijk Reacties: 1

Sinds jaar en dag is Robomow hét merk voor robotgrasmaaiers in de tuin. Doordat Robomow het eerste merk is geweest dat aan de slag is gegaan met de robottechnologie voor grasmaaiers, hebben zij jarenlange ervaring opgebouwd. Door de innovatieslagen die zij door de jaren heen hebben gemaakt, worden de robot grasmaaiers steeds beter en beter.

Zo worden diverse modellen door ontwikkelt om uw gazon perfect te onderhouden. Welke modellen in een nieuw jasje zijn gestoken en welke innovatie deze modellen hebben ondergaan leggen we graag verder uit. De Robomow RC modellen zijn getransformeerd in de nieuwe Robomow RK productlijn en de Robomow RX modellen zijn de voorlopers van de Robomow RK

 

Van Robomow RC naar Robomow RK

Robomow RC bestond uit de modellen RC304, RC308 en RC312. Ieder met de unieke eigenschappen. De Robomow RC304 en Robomow RC308 zijn getransformeerd in de RK 1000. Waar de RC304 en RC308 een bereik tot respectievelijk 400m2 en 800m2 bereikten, kan de Robomow RK1000 tot wel 1000m2 maaien.

De RK 2000 is de opvolger van de Robomow RC312. Het maaibereik van de Robomow RK 2000 is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de voorganger (2000m2 ten opzichte van 1200m2).

Naast de verbetering in maaioppervlakte is de Robomow RK serie beter bestand tegen water. De RK robotmaaiers zijn met een tuinslang (niet met de hoge drukspuit) schoon te spuiten. De nieuwste serie is namelijk voorzien van een vochtbestendige behuizing voor de elektronica van de robotmaaiers. Dit zorgt er niet alleen voor dat u geen omkijken meer heeft naar het grasmaaien maar ook het onderhoud van de robotmaaier een stuk eenvoudiger wordt.

De grootste innovatie heeft de Robomow RK ondergaan in de sensoren. De gehele kap van de Robomow is voorzien van sensoren. Hierdoor stopt de maaier bij de minste of geringste aanraking van een obstakel. Bij de Robomow RC serie zat deze detectie bij de voorwielen waardoor er bij een tik tegen de zijkant van de robotmaaier niet altijd direct een signaal doorkwam.

Ook ben je nog beter verzekerd dat je gazon goed gemaaid wordt. De Robomow RK heeft namelijk innovatie ondergaan met het voorwiel waardoor de grasmaaier zelf uit een kuiltje kan komen waar zijn voorganger zo nu en dan vast liep.

Van Robomow RX naar Robomow RT

Ook de Robomow RX serie is een stevige innovatie ondergaan. De RT300 is de opvolger van de Robomow RX12 en Robomow RX20. De Robomow RT700 heeft de Robomow RX50 opgevolgd. Net als de RK serie kan de Robomow RT een groter gazon maaien dan zijn voorgangers. De RT300 maait gazons tot 300m2 (ten opzichte van 120m2 en 200m2). De Robomow RT700 is geschikt voor gazons tot 700m2 waar de RX50 tot 500m2 maaide.

Dit komt onder andere doordat de Robomow RT serie is overgestapt van een loodaccu naar een lithium-ion accu. Hierdoor kan de robotmaaier niet alleen langer maaien maar heeft de accu van de robotgrasmaaier ook een langere levensduur.

Ook is de Robomow RT voorzien van een voorwiel waardoor het gemakkelijker over uw gazon rijdt en soepelere stuurbewegingen kan maken.

Robomow advies nodig?

Als officiële dealer van de Robomow grasmaaiers kan Omnimatic je perfect voorzien van het juiste advies over de verschillende modellen. Wil je weten welk model het beste bij de oppervlakte van jouw gazon past, kun je installatiehulp gebruiken of wil je bepaalde onderdelen van de Robomow grasmaaier vervangen? Laat het ons weten! Wij helpen je graag verder!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!