Menu
EUR
Verlicht jij je huis optimaal? Een veilig gevoel en de juiste sfeer...

Verlicht jij je huis optimaal? Een veilig gevoel en de juiste sfeer...

Door: +OmnimaticBVOisterwijk Reacties: 1

Wat bedoelen we met optimale verlichting?

In je huis is het fijn als de verlichting voelt als een warme deken. Passend bij de vormen en architectuur van je huis, maar eigenlijk veel belangrijker, passend bij het gevoel dat je wilt ervaren. Licht wat je aan kunt passen aan je gevoel of bezigheid. Of je nu een boek wilt lezen, een spannende film wilt kijken of de verlichting al langzaam laten dimmen zodat je makkelijker in slaap valt.

 

Creëer je eigen sfeer

Verlichting kan de beleving van een ruimte vergroten en indien gewenst meekleuren met bijvoorbeeld je TV. Hierdoor kijk je niet naar je TV maar zit je midden in de film, TV kijken wordt een beleving.

 

philips hue play naast tv

 

Een makkelijke manier om deze verlichting thuis toe te passen is door het plaatsen van lichtbalkjes of ledstrips onder balken of kasten en achter entertainmentsystemen. De strips zijn vaak flexibel, kunnen naar wens worden gebogen en tegenwoordig zijn er zelfs modellen die voor buiten geschikt zijn.

 

Hoe deel jij je dagelijkse routines in?

Verander jouw dagelijkse routines in lichtschema’s, van het moment dat je wakker wordt, dat je thuiskomt tot wanneer je naar bed gaat.

 

schema in dag verlichtingstype

 

Met de Philips Hue White and Color Ambiance verlichting kun je de lichtbron in verschillende kleuren laten oplichten. De Philips Hue White Ambiance werkt specifiek met wittinten van koel daglicht tot warm wit. De Philips Hue White alleen in wit. Door alle verschillende wittinten kun je energie krijgen, in fris wit licht kun je beter lezen en ontspannen gaat bijvoorbeeld beter in warm wit licht.

 

Probeer in scenes te denken 

Kom je thuis dan gaat de verlichting aan op basis van de bewegingssensor. Een Philips Hue bewegingssensor kun je eenvoudig toevoegen aan jouw Philips Hue-systeem. Je kunt de sensor overal in huis plaatsen; deze is draadloos en wordt van stroom voorzien door batterijen. Als je er langsloopt, gaan je lampen aan.

 

philips hue bewegingsmelder

 

Welke scenes zijn er dan zoal?

Gedurende de dag zijn er vaak maar een paar momenten waarop het licht moet veranderen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je een dag in zou kunnen delen. Je bedient je lampen dan automatisch door de tijden in de app in te stellen en te koppelen aan een verlichtingsstand (aan/uit, bepaalde kleur of dim percentage).

 

Deze scenes kunnen bijvoorbeeld zijn:

 

- Jij of je gezin wordt wakker (licht gaat langzaam feller branden = wake up light) gaat richting badkamer (tegen de klok 7.00 tot 7.30 uur)

- Het ontbijt vindt plaats (8.00 tot 8.20 uur)

- Iedereen verlaat het huis voor werk of school (8.20 tot 9.00 uur)

- Iemand komt thuis (wellicht rond lunchtijd en gaat een half uur later weer weg)

- Het gezin komt na een drukke dag weer thuis (16.00 tot 17.30 uur)

- Er wordt gekookt en gegeten (17.30 tot 19.30 uur)

- Er is tijd voor een leuke film, gesprek of huiswerk (19.30 tot 23.00 uur)

- Het huis gaat in slaapstand, verlichting dimt tot 0% en nachtverlichting gaat aan

 

Het mooie van deze scenes is dat deze ingesteld kunnen worden in de software van bijvoorbeeld Hue of Nanoleaf of via bijvoorbeeld Apple's Homekit.

 

philips hue verlichting verwerkt in keuken

 

Connected verlichting ook als je niet thuis bent

Stel de kleur en intensiteit van je Hue verlichting in via je tablet of smartphone. En bedien je verlichting zelfs als je niet thuis bent.

 

Je kunt je lampen op afstand bedienen, waar je ook bent. Controleer snel of je vergeten bent je lampen uit te doen, of schakel ze alvast in als je moet overwerken.

 

Je kunt nu je lampen inschakelen door er tegen te praten. Philips Hue en Nanoleaf Aurora werken beide met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit om je lampen met je stem te bedienen.

 

philips hue nanoleaf aurora blog

 

Een extra gevoel van veiligheid?

 

Met licht voel je je veilig en in een woning waar het licht brandt, betekent het dat er iemand thuis is.

 

Laat het licht daarom automatisch aangaan wanneer je in het donker thuiskomt (via locatiebepaling) of doe alsof je aanwezig bent en laat je lampen willekeurig aan- en uitgaan als je weg bent. Je kunt je licht overal vandaan regelen.

 

nanoleaf verlichting liefde plat tegen de muur

 

Toch liever je verlichting met een knop bedienen?

 

Dit is natuurlijk mogelijk, binnen het Philips Hue systeem kun je je verlichting bedienen via de Hue Tap of Hue Dim en tegenwoordig zelfs via een externe partij als Niko.

 

Wil je je Nanoleaf bedienen dan ben je gebonden aan de Nanoleaf Remote, deze werkt alleen in combinatie met de Nanoleaf Rythm.

 

philips hue tap en hue dim afstandsbediening

nanoleaf remote en rythm

 

En wat nu?

Je kunt natuurlijk direct producten in onze webshop bestellen. Wij doen ons uiterste best om alle producten welke wij voeren ook uit voorraad te kunnen leveren. 

 

Wil je liever thuis zien wat Philips Hue voor je kan betekenen, dan bieden wij als enige in Nederland met goedkeuring van Philips Hue Belevingssessie aan. Hierbij komen we met een aantal demo producten bij je thuis en laten je in je eigen huis ervaren wat Philips Hue voor je kan betekenen, koop je niets dan vragen wij een onkosten vergoeding van €50,-. Koop je Philips Hue verlichting en mogen wij deze voor je installeren en uitleggen, dan hoef je deze kosten niet te betalen, deze halen wij dan van de factuur af.

 

Mail ons om een afspraak in te plannen en er komt een medewerker van ons bij je langs om je licht te laten beleven.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!