Menu
EUR
Wat kan een slimme woning voor jou betekenen?

Wat kan een slimme woning voor jou betekenen?

Door: OmnimaticBVOisterwijk Reacties: 0

Wil je ook een slimme woning?

Als je thuis bent, zeker na een dag hard werken, wil je gemak ervaren en helemaal tot rust komen. Onze levens zijn immers al druk en hectisch genoeg.

 

Denk nog eens aan de verhalen die de ouderen in onze families vertelden over de tijden van weleer. Misschien zijn er nog familieleden die ooit met kolenkachels hebben gewerkt. Of wellicht heb je verhalen gehoord over stapels was die met de wringer enigszins droog werden gemaakt, voordat ze buiten aan de waslijn werden opgehangen.

 

Kan het zo zijn dat er nog familieleden zijn die zich kunnen herinneren hoe ze vroeger de antenne van hun beeldbuis-tv moesten bijstellen voor de beste ontvangst? Er is veel veranderd in onze huizen. Een aantal zaken gaat nu volautomatisch en we staan er niet eens meer bij stil. De kabel geeft altijd goede ontvangst, thermostaten zijn simpel voor te programmeren en moderne wasmachines en vaatwassers leveren ons uren tijdwinst op.

 

Maar het kan allemaal nóg handiger, nóg comfortabeler en nóg slimmer. Het huis van de toekomst is een nóg slimmer huis, dat je nog meer werk uit handen neemt. Ben jij al op de toekomst voorbereid?

 

sonos voice assistent sonos one 

De techniek staat niet stil

Kijk eens naar een oude Science Fiction-film uit de jaren vijftig of zestig. Het toekomstbeeld is vergeleken met wat nu al mogelijk is, volledig achterhaald. Zeker de laatste twintig jaar zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan dat je als leek het bijna niet meer kunt bijbenen. De jeugd van tegenwoordig groeit op met zaken die ze voor lief nemen, die voor velen van ons nog als pure wonderen aanvoelen.

 

Had iemand zich dertig jaar geleden kunnen voorstellen hoe normaal het is om nu op een telefoon films te bekijken? En dat in een resolutie waarvan vroeger alleen gedroomd kon worden? Het is een feit dat de gemiddelde chip uit een iPhone krachtiger is dan de boordcomputer van de Apollo 11, waarmee de eerste maanlanding werd uitgevoerd. Internet heeft onze levens voorgoed veranderd en een wereldwijde 24-uurs economie binnen handbereik gebracht.

 

Toepassingen van deze nieuwe technologieën veroveren langzamerhand ook ons dagelijkse werk en huishouding. Als je wilt weten wat er nu allemaal mogelijk is om het wonen voor jou nog comfortabeler te maken, dan heb je wellicht behoefte aan een leverancier die naast het verkopen van slimme systemen ook nadrukkelijk optreedt als adviseur. Omnimatic is zo'n leverancier.

 

kleine schets van de mogelijkheden die omnimatic te bieden heeft 

Een kleine schets van mogelijkheden?

Lijkt het je niet heerlijk om 's ochtends wakker te worden met de geur van verse koffie en een temperatuur die al meteen aangenaam is? Met een slim koffiezetapparaat en de intelligente Tado° thermostaat is dit nu al te regelen, maar het kan nog automatischer en slimmer.

 

Je kunt de temperatuur in je huis per kamer regelen met een slimme radiatorknop van Tado° die je per kamer voorprogrammeert en via een app op je smartphone bedient, ook als je niet thuis bent. Het reguleren van de temperatuur, per kamer, op het moment dat jij het nodig hebt, is bovendien wel zo energie-efficiënt. Dit scheelt vele euro's op je jaarlijkse energierekening en is ook nog goed voor het milieu.

 

Hou je van muziek in je woning? In je slaapkamer heb je misschien behoefte aan een ander repertoire dan op je werkkamer of in de keuken. Ook heb je geen zin om continu heen en weer te lopen om cd's te verwisselen. Met het Sonos multi-room geluidssysteem in je huis ben je je eigen dj.

 

Ben je overtuigt van het feit dat je Sonos wil maar weet je niet precies welke speakers je waar wil, neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor de Sonos luisterservice. We nemen dan onze Sonos speakers mee naar je huis en laten je thuis, in je eigen omgeving ervaren wat Sonos voor je kan betekenen. Per ruimte kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en deze direct ervaren.

 

Je maakt gebruik van streamingdiensten en andere online aanbieders van muziek, maar ook van je eigen muziekbibliotheek. Per kamer kun je voor een andere afspeellijst kiezen. Dit is wel zo handig als niet iedereen in huis dezelfde smaak heeft. Een opzwepend en ritmisch repertoire in de keuken en rustgevende klanken in je badkamer. Je regelt het allemaal zelf met je smartphone. Repertoire en volumeniveau stel je eenvoudig in per ruimte. 

 

Ga je naar buiten of op reis dan zijn de bluetooth luidsprekers en hoofdtelefoons van Bang & Olufsen fantastisch, een schitterende vormgeving, intuïtieve app en een geluid waar je iedere keer weer blij van wordt.

 

robomow uit raam kijkende vrouw 

Huishoudelijke apparatuur met een robotkarakter

Lijkt het je wat? Jij geniet van je koffie en je ochtendkrant, digitaal of nog op papier, en tegelijkertijd wordt je gazon gemaaid en je huis schoongemaakt. Een Robomow robotgrasmaaier en een Neato robotstofzuiger doen het werk en jij houdt je bezig met dingen die aangenaam en belangrijk zijn. Het mooie van deze moderne apparaten is het feit dat ze hun eigen gang gaan en toch geen plekje overslaan. Je weet gewoon dat je stofzuiger ook onder je bank en in alle moeilijke hoekjes kan komen. Nooit meer meubels verschuiven of met stoffer en blik de lastige hoekjes aanpakken. Dit gemak bestel je eenvoudig online bij Omnimatic. Na een tijdje wil je echt niet meer anders. Wanneer je dit wenst installeert Omnimatic je Robotmaaier of Robotstofzuiger en legt je tot in detail uit hoe alles werkt zodat je de handleiding in principe niet meer nodig hebt.

 

Adequaat en slim verlichten

Is het je wel eens overkomen dat je een avond of weekend weg bent en je hebt per ongeluk je lichten laten branden? Zonde van de energie en de levensduur van je verlichting. Met een slim verlichtingssysteem van Omnimatic behoort dit tot het verleden. Per ruimte reguleer je draadloos je Philips Hue of Nanoleaf verlichting en het verlichtingsniveau. Dit kun je doen als je zelf thuis bent, maar ook als je een weekend weg bent. Door je huis slim te verlichten tijdens je afwezigheid, krijgen potentiële inbrekers het gevoel dat ze jouw huis beter kunnen mijden. Het is niet zo dat er ergens in een hoekje een schemerlampje brandt. Je kunt je verlichting zo programmeren dat het erop lijkt dat er iemand is die door het huis wandelt en telkens ergens de lichten aan en uit doet. Kom je thuis, dan zorgt je slimme verlichting ervoor dat je niet in het donker hoeft te zoeken. En mocht je een spannende film willen zien, dan kan een slim verlichtingssysteem zich aanpassen aan verschillende scènes, zodat je een echte bioscoopervaring krijgt.

 

Heb je een feestje dan kun je de Nanoleaf Aurora combineren met de Nanoleaf Rythm, deze adapter zet muziek om in verlichting op je Nanoleaf. Op deze manier krijg je je eigen moderne disco/feestverlichting in huis.

 

slim verlichten met nanoleaf 

Slimme beveiliging

Een slim verlichtingssysteem heeft een preventieve werking op woninginbraak. Er is echter nog meer mogelijk op het gebied van slimme beveiliging. Je kunt al beginnen door op elke plek waar je huis of tuin bereikt kan worden slimme lampen met bewegingssensoren op te hangen. Niet alleen is dit voor jouw gemak, als je in het donker naar buiten moet. Inbrekers denken wel tweemaal na voordat ze een goed verlicht huis proberen te betreden.

 

Wil je je gordijnen, screens of rolluiken automatisch laten openen of sluiten als het donker wordt dit kan gemakkelijk met het Tahoma systeem van Somfy, gekoppeld met slimme gordijnen van dit merk.

 

Ook kun je door middel van zon- en/of windsensoren de zonwering automatisch mee laten bewegen. Dit alles voor een veilig en comfortabel gevoel, in en om je huis, zelfs als je er niet bent.

 

Politie en verzekeringsmaatschappijen bevelen verlichting met bewegingssensor van harte aan. Dit geldt ook voor rookmelders. Standaard rookmelders geven een alarmsignaal af als ze rook detecteren. Dan weet je eigenlijk nog niets concreets. Omnimatic levert echter Nest rookmelders die daadwerkelijk met je communiceren waar de rook zich precies bevindt. Zo kun je veel sneller en veel adequater ingrijpen in situaties waar letterlijk elke seconde telt.

 

ring video deurbel gemakkelijk zien wie er voor de deur staat 

 

Als je een pakketje verwacht en de bezorger staat voor de deur, is het dan niet gemakkelijk als je hem kunt zien en met hem kunt communiceren? Je camerasysteem en intercom bedien je eenvoudig met je smartphone. Kies je voor een Ring Video deurbel, dan zie je op je smartphone wie er voor je deur staat. Handig als je een slapende baby hebt of wanneer je onderweg bent. Je communiceert met de persoon voor je deur alsof je zelf in de deuropening staat. Ongewenste colporteurs kun je zo negeren. Is je bezoek iets te vroeg, dan kun je meteen zeggen hoe lang jij nog onderweg bent. 

 

Heb je een beetje een idee wat een slimme woning je aan woongenot en gebruiksgemak kan opleveren? Neem eens contact op met Omnimatic en zie wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!